Opmerkelijk: 24 (!) renners en 4 ploegleiders uit Giro Next Gen gezet na wangedrag op Stelvio

Een deel van het peloton in de Giro Next Gen kreeg het erg lastig op de Stelvio, waarop ze zich lieten voorttrekken door volgwagens!

De vierde etappe van de Giro d'Italia voor beloften finishte op de mythische en loodzware Passo dello Stelvio. De rit werd gewonnen door Johannes Staune-Mittet, die ook de nieuwe klassementsleider is. De Noor rijdt voor het beloftenteam van Jumbo-Visma en maakt volgend jaar de overstap naar de grote jongens.

Op die 21 kilometer lange Alpenreus speelden zich echter opmerkelijke taferelen af. Een deel van het peloton zag het even niet meer zitten om verder te klimmen, waarna ze zich doodleuk vastklampten aan volgwagens en motoren. Op een bepaald moment hingen zelfs acht renners aan één auto! U kan de bizarre beelden hieronder bekijken.

Het gaat om 24 renners, waaronder 17 Italianen en ook de Belg Tijl De Decker, vorige maand nog winnaar van Parijs-Roubaix voor beloften. Allen werden ze gediskwalificeerd. Ze kregen ook een boete van 100 Zwitserse frank opgelegd en verliezen 25 UCI-punten. Ook vier ploegleiders werden door de jury zonder pardon naar huis gestuurd.

Achtergrond
  • Foto: Twitter/ffestinaboy