Groenewegen toont Tourvorm andermaal: 'Kleine miscommunicatie, maar dat is goed richting de Tour'

Dylan Groenewegen heeft ook de tweede etappe van de Ronde van Slovenië gewonnen. Hij bleef Moschetti en Bauhaus vrij overtuigend voor.

Tour of Slovenia stage 1

Hoewel er een aantal hellingen lagen in de tweede etappe, eindigde het desondanks in een massasprint. Daar legde Team Jayco-AlUla de rode loper uit voor hun kopman. Groenewegen had desondanks een zware dag. "Op de laatste klim ging Bora vol gas. Dat maakte het zwaarder, maar Luka (Mezgec, red.) kende de wegen en Posti (Lukas Pöstlberger, red.) bleef bij me."

Een grote groep moest afhaken, maar Groenewegen overleefde wel. "In de finale hebben we lang gewacht, maar we kwamen uiteindelijk precies op tijd. Posti deed zeer goed werk en vervolgens maakte Luka snelheid. Voor mij was het uiteindelijk 150 kilometer sprinten. Al was het best zwaar omdat het een beetje opliep."

Toch ging er nog wel het nodige mis in de sprint. Een goede les richting de Tour de France. "Luka en ik hadden een beetje miscommunicatie. Ik verloor een beetje snelheid doordat Luka naar rechts ging en ik rechts langs hem ging. Maar dat is alleen maar een goede les richting de Tour de France."

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023