Gino Mäder gereanimeerd na val in ravijn, ernst van verwondingen nog onduidelijk

Gino Mäder is na zijn zware crash in de Ronde van Zwitserland gereanimeerd en per helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Tour of Slovenia stage 1

Juan Ayuso heeft de Koninginnenrit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De etappe werd echter ontsierd door een zware valpartij in de afdaling van de Albulapas. Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers) en Gino Mäder (Bahrain-Victorious) zijn beiden in een ravijn beland.

Sheffield was bij bewustzijn en houdt er enkele kneuzingen en een hersenschudding aan over. Mäder daarentegen is er erger aan toe. "Mäder lag bewegingsloos in een plas water", klinkt het in een persmededeling van de organisatie. "Hij werd onmiddellijk gereanimeerd voordat hij werd overgebracht naar het ziekenhuis met de helikopter. De ernst van zijn verwondingen is nog niet duidelijk. Een update zal gegeven worden zodra de informatie beschikbaar is."De val gebeurde in een levensgevaarlijke afdaling van 10 kilometer richting de finish in La Punt. Er werden snelheden tot 100 km/h gehaald. Remco Evenepoel was er na afloop niet over te spreken. "De finish had beter op de top van de slotklim gelegen, maar er moest blijkbaar nog wat spektakel bij. Het lijkt wel alsof er altijd iets moet gebeuren alvorens men beseft dat het onverantwoord is."

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023