Ronde van Zwitserland krijgt vervolg in aangepaste vorm en zonder Bahrain-Victorious

In overleg met de familie van Gino Mäder is beslist om de twee resterende etappes in de Ronde van Zwitserland te laten doorgaan.

Tour de Suisse 2023 - 6

Na een emotionele dag, naar aanleiding van het tragische overlijden van Gino Mäder, is beslist om de resterende etappes van zaterdag en zondag te laten doorgaan zoals gepland. De heuvelachtige etappe van zaterdag ondergaat wel een lichte wijziging. De tijdsverschillen voor het algemene klassement zullen al op 18.8 kilometer van de finish in Weinfelden worden gemeten. De strijd voor de ritzege wordt wel op de finishlijn beslist.

De individuele tijdrit van zondag gaat door in zijn normale vorm en er zal dus een eindwinnaar worden aangeduid. Ook de vrouweneditie, die morgen van start gaat en vier ritten telt, gaat door.

Familie voorstander

De beslissing gebeurde in overleg met de renners, teams en organisatoren. Ook de familie van Gino Mäder is voorstander om de koers voort te zetten. "Na overleg met alle betrokkenen staan ​​wij als organisatie eensgezind achter dit besluit en proberen we de laatste twee etappes in een passende setting te laten verlopen", laat koersdirecteur Olivier Senn weten.

De renners van Bahrain-Victorious, het team van Gino Mäder, zullen morgen niet meer aan de start verschijnen.

Nieuws
  • Photo: Vincent K