Schudden! Marijn de Vries onthult Strava-truc om je hele groep in één keer kudo's te geven

Een superhandige tip van Marijn de Vries waarmee je heel snel kudo's kunt geven op Strava. Wij wisten het nog niet en het werkt echt!

In het fietsen is het credo 'Als het niet op Strava staat, is het niet gebeurd' wijdverbreid. Bijna iedereen met een racefiets, gravelfiets of mountainbike heeft de app wel op z'n telefoon staan en uploadt zijn of haar ritjes trouw.

Als dat eenmaal is gebeurd, met een kek fotootje erbij, is het wachten tot de kudo's binnenstromen. En omtrent die duimpjes na een rit ontdekte Marijn de Vries onlangs iets wat voor ons op de redactie ook nieuw is.

Bij een groepsrit kun je namelijk iedereen waarmee je hebt gefietst in één keer tegelijk een kudo geven in plaats van iedereen met wie je gefietst hebt handmatig een welverdiend duimpje te geven - een bezigheid die misschien nog wel vermoeiender is dan het fietsen zelf...

In een tweet legt Marijn de Vries uit hoe het werkt.

En we hebben het zelf natuurlijk even geprobeerd... Het werkt! Onder je rit ga je naar groep weergeven, daar druk je op en dan is het schudden maar! Er popt een menuutje op waarin je kunt kiezen of je iedereen uit de rit een kudo geeft of alleen mensen die je volgt, je kiest één van die opties en hoppa, je hebt massaal gekudeerd!

Zelf in het zadel
  • Beeld: Strava