Pogacar realistisch: 'Had geen moeilijke dag, maar Jonas ging gewoon heel snel op de klim'

Het werd niet de dag waarop Tadej Pogacar had gehoopt. De Sloveen verloor meer dan een minuut op grootste concurrent Jonas Vingegaard.

Tour de France 2023 - stage 05

Op de Marie Blanque kon de Sloveen de versnelling van Sepp Kuss nog beantwoorden, maar de demarrage van Vingegaard was er te veel aan. Hij deelde na afloop eerst een compliment uit aan zijn concurrent. "Ik had niet per se een moeilijke dag, maar Jonas ging gewoon heel snel op de klim. Ik verloor mijn benen een beetje in de laatste kilometer, maar ik voel me eigenlijk wel goed."

Het was een zware dag geweest, omdat schaduwfavoriet Jai Hindley in de vlucht van de dag sloop. Daardoor moest UAE Team Emirates flink aan de bak. "Het was hectisch, omdat iedereen mee wilde zitten. We konden het gaatje naar de groep niet dichten. Niet goed, want uiteindelijk hebben we als ploeg hard moeten werken."

Bij de pakken neerzitten doet Pogacar overigens niet. "De motivatie is hoog. Ik heb anders moeten trainen, dus ik zou me in de laatste week beter moeten voelen. Dit is een klap, maar het is ook nog maar de eerste bergetappe. Het doel van deze Tour is duidelijk, maar Vingegaard was gewoon te sterk. Het was echt een hele sterke aanval waar ik niets aan kon doen. Maar er is nog niets definitief verloren."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023