đŸŽ„ Zien om te geloven: Carlos RodrĂ­guez wordt na loodzware dag omvergelopen door geluidsman

Carlos Rodríguez ging net als iedereen tot het uiterste tijdens de eerste rit door de Pyreneeën, maar die kreeg nog een vervelend staartje.

La Vuelta ciclista a Espana 22-15

Rodríguez, klassementsrenner van INEOS Grenadiers, kon op de Marie Blanque het langst in het wiel blijven van Sepp Kuss, Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar, maar ook de Spanjaard moest de rol op een gegeven moment lossen door het gebeuk van Kuss.

Rodríguez kwam vervolgens in een groep terecht met Mattias Skjelmose, Adam en Simon Yates, David Gaudu, een aantal overgebleven vluchters en uiteindelijk ook Pogacar en Kuss. Een puike prestatie waardoor hij voorlopig negende staat in het algemeen klassement.

Toch kreeg de etappe een vervelend einde voor Rodríguez, want in de finishstraat werd hij na afloop omver gelopen door een onoplettende cameraman. Hij kwam daardoor ten val en gooide een paar scheldwoorden eruit, maar gelukkig leek de val zonder erg te zijn.

Vorig jaar werd Rodríguez nog zevende in de Vuelta a España. Hij is einde contract bij INEOS Grenadiers en de jonge Spanjaard wordt nadrukkelijk gelinkt aan Movistar, de WorldTour-ploeg uit z'n thuisland.

Tour de France
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022