Van der Poel ziet Ronde van Luxemburg uit handen glippen: 'Had wel wat hulp kunnen gebruiken, maar ben heel blij met de vorm'

Mathieu van der Poel werd op de slotdag uit de leiderstrui gereden door Antonio Tiberi. 

Poel

De wereldkampioen moest het in de slotetappe zo'n beetje zonder ploeg stellen. Silvan Dillier en Jente Michels deden wat ze konden, maar toen het losbarstte, waren zij al snel gelost. Onder impuls van het UAE Team Emirates van Hirschi en Ayuso werd het koers. Van der Poel kon aanvallen van ze beantwoorden, maar in de slotfase reed Tiberi weg.

De leider kon niet overal op reageren en besloot te pokeren. UAE Team Emirates deed ook niets, waardoor een alles-of-niets poging van Van der Poel te laat kwam. Toch kon hij leven met zijn tweede plaats in de Luxemburgse ronde. "Ik ben heel erg blij met dit gevoel."

Vervolgens vertelde hij het toch jammer te vinden dat hij eindwinst op de slotdag door zijn vingers ziet glippen. "We hebben vroeg in de week wat jongens verloren en vandaag had ik wel wat hulp kunnen gebruiken om te controleren. Ik had de benen om te winnen, maar alleen is het moeilijk als ze blijven aanvallen."

Goede benen

Tiberi reed op het juiste moment weg. "Ik moest wat gokken. Al met al ben ik heel blij met vandaag. De benen voelden goed tot in de finale. Ik ben heel blij met de vorm en deze week. Ik heb genoten van de koers hier. Dit was de moeilijkste etappe om te controleren, met een lastig finaleronde, maar ik voelde me heel goed."

Van der Poel maakte vooral indruk met zijn aanval in de slotronde, waarbij hij Hirschi en Vansevenant uit het wiel kletste. Mads Pedersen, die zich veel minder met het koersverloop had bemoeid, wist net te volgen.

Nieuws
  • Cor Vos