🎥 Voor wie twijfelt over de band tussen Demi Vollering en Lotte Kopecky: kijk dit filmpje

Na Strade Bianche dachten velen dat Vollering en Kopecky elkaar niet konden luchten of zien. Dit filmpje toont wel aan dat het anders zit.

Tour de France Femmes stage 8 ITT

In de vrouwenkoers van Strade Bianche was de wielerwereld even in rep en roer. Niet omdat er een paard op het parkoers kwam en voor Demi Vollering uit galoppeerde, maar omdat Vollering na de wat aparte finale haar ploeggenote Lotte Kopecky een kutwijf genoemd zou hebben.

Vollering ontkende en zei dat ze de woorden sprak over Kristen Faulkner, die haar bijna de hekken inreed. Maar feit was dat het een aparte finale was, waarin de twee SD Worx-dames tegen elkaar sprintten. En in de media was het zaadje hoe dat ook geplant.

Ook de afgelopen Tour de France Femmes gingen er weer stemmen op in - met name - de Vlaamse media dat Kopecky het niet naar haar zin zou hebben bij de ploeg en ze ook niet zo goed zou liggen.

Nou, die bewering wordt behoorlijk gelogenstraft in een filmpje dat SD Worx gisteren op Instagram zette. We zien Vollering na haar zege op de Tourmalet uitfietsen op de rollen en Lotte Kopecky komt even buurten. De twee geinen wat af samen. Zoiets kun je niet acteren toch?

Hieronder kun je het filmpje zelf bekijken (wellicht moet je even doorklikken naar Instagram als je het filmpje niet ziet - excuses, dat ligt niet aan ons, maar aan Instagram).

In de eerstvolgende wedstrijd zijn Vollering en Kopecky concurrentes van elkaar in plaats van ploeggenoten. In de kleuren van hun landenteams strijden ze in de wegwedstrijd van het WK tegen elkaar. Die wedstrijd staat voor zondag 13 augustus op het programma. Kopecky is daarvoor al actief op de baan in Glasgow, waar ook de wegwedstrijd wordt verreden.

Pelotonpraat
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023