Opmerkelijk: alle rensters en personeel van EF Education staan op straat

EF Education-TIBCO-SVB houdt op te bestaan. Personeel en rensters moeten op zoek naar een nieuw onderdak.

Paris Roubaix 2023 women

Ook volgend jaar zullen we de opvallende roze shirts van EF Education in het vrouwenpeloton te zien krijgen, alleen ondergaat de ploeg een hele transformatie. De ploeg ziet twee cosponsors afhaken (Silicon Valley Bank en TIBCO) en houdt op te bestaan. Jonathan Vaughters, grote baas van de mannenploeg, start zelf met een nieuw vrouwenteam.

Het huidige vrouwen- en mannenteam van EF Education hebben namelijk, ondanks hun gemeenschappelijke hoofdsponsor, niets met elkaar te maken. Het zijn twee onafhankelijke teams. Vaughters loopt al langer met het idee om het vrouwenteam over te nemen, maar Linda Jackson, bazin van de vrouwenploeg, zag dat niet zitten.

"Er werd een contract opgesteld tussen beide teams, waarin stond dat de mannenploeg geen contact mocht opnemen met de vrouwenploeg", klinkt het.

Iedereen op straat

Nu de vrouwenploeg opgedoekt wordt, krijgt Vaughters de kans om toch zijn eigen vrouwenploeg op te richten. Opvallend: staf en rensters mogen de overstap niet maken en dat is eigenlijk de schuld van Linda Jackson. "Na het einde van ons contract mogen we in de eerstvolgende 2 jaar niet werken bij het mannenteam of vrouwenteam van EF. Allemaal heel vervelend en frustrerend."

De nieuwe vrouwenformatie zal EF Education-Cannondale heten. Naast een nieuwe teambaas, nieuwe staf en (voornamelijk) nieuwe rensters, degradeert het team van de WorldTour naar het continentale circuit.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023