📸 Van der Poel geniet van vakantie in Marbella, zondag met privéjet naar criterium in Etten-Leur

Kersvers wereldkampioen Mathieu van der Poel is op vakantie. Zondag toont hij in Etten-Leur voor het eerst zijn regenboogtrui.

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

Nadat hij twee weken geleden op indrukwekkende wijze de wereldtitel in Glasgow veroverde, geniet Mathieu van der Poel op dit moment even van een welverdiende vakantie onder de Spaanse zon. In de mondaine badplaats Marbella, sloeg vandaag met enkele vrienden een balletje golf.

Veel tijd om uit te rusten van een lastig seizoen is er echter niet, want zondag wordt de kersverse wereldkampioen al verwacht in Etten-Leur. Hij zal er voor de eerste keer zijn regenboogtrui laten zien. Van der Poel ging aanvankelijk geen criteriums meer rijden en pas maandag terugkeren van vakantie, maar de organisatoren van het criterium in Etten-Leur gingen wel erg ver om hem aan de start te krijgen. (Lees verder onder foto)

Foto: Instagram/mathieuvanderpoel

"Na het WK wilden we hem helemaal hebben", zegt organisator Ronnie Buiks in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We hebben gezorgd dat hij zijn vakantie zo min mogelijk hoeft in te korten. Eigenlijk zou hij op maandagmiddag terugkomen, maar nu wordt dat dus zondagochtend, zodat hij zondagmiddag bij ons mee kan rijden."

Er staat zelfs een privéjet voor hem klaar. "Omdat er die dag geen vluchten beschikbaar zijn vanaf Malaga gaan we hem halen met een privévliegtuig." Ook de kersverse wereldkampioene bij de vrouwen, Lotte Kopecky, hebben ze in Etten-Leur kunnen strikken.

Pelotonpraat
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023