Zonde! Van Anrooij niet van start op WK wegens aanhoudende blessure

Shirin van Anrooij zal zaterdag niet van start gaan tijdens het WK in Zürich. De renster van Lidl-Trek heeft een slepende knieblessure waardoor ze ook al het EK aan zich voorbij moest laten gaan. Thalita de Jong vervangt haar in Zwitserland.

Shirin van Anrooij

Shirin van Anrooij zegt in een eerste reactie: “Ik baal ontzettend, maar het is de enige juiste beslissing. Ik merk al een tijdje dat ik krachtverlies heb in mijn linkerbeen. Meer onderzoek is nodig om precies te achterhalen wat de oorzaak is, dus ik kom dit wegseizoen niet meer in actie. Heel erg jammer, maar ik blijf positief en kan hopelijk toewerken naar een spoedig herstel.”

Bondscoach Loes Gunnewijk: “Het is erg teleurstellend, in de eerste plaats natuurlijk voor Shirin, dat ze het WK niet kan rijden. Maar op dit soort momenten gaat gezondheid voor en is het belangrijk verder te onderzoeken wat er precies aan de hand is. We wensen Shirin veel sterkte met haar herstel.”

Naast Thalita de Jong gaan ook Demi Vollering, Puck Pieterse, Marianne Vos, Riejanne Markus, Pauliena Rooijakkers en Mischa Bredewold van start. Vollering zal als enge kopvrouw uitgespeeld worden op het veeleisende parkoers van Zürich.