Van Anrooij mist EK wegens blessure, Wiebes enige kopvrouw

Bondscoach Loes Gunnewijk heeft Amber Kraak opgeroepen voor het EK Wielrennen. Kraak vervangt de geblesseerde Shirin van Anrooij.

Shirin van Anrooij

Shirin van Anrooij zal aanstaande zaterdag niet deelnemen aan het EK in Belgisch Limburg. De renster van Lidl-Trek heeft zich afgemeld vanwege een blessure. Met Kraak hoopt bondscoach Loes Gunnewijk een vervanger te hebben gevonden. Gunnewijk zet dit EK alles in op een eventuele sprint met Lorena Wiebes.

“Lorena Wiebes is de kopvrouw, het is een parcours wat haar past. Naast Lorena hebben we een sterke groep rensters die koers kan maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze selectie het de andere landen heel moeilijk gaat maken en dat we met aanvallend koersen meestrijden voor goud.”

De vraag is wie Mischa Bredewold gaat opvolgen als Europees kampioen. Gunnewijk heeft de volgende rensters geselecteerd. Lorena Wiebes, Karlijn Swinkels, Ellen van Dijk, Mischa Bredewold, Amber Kraak, Riejanne Markus, Thalita de Jong en Loes Adegeest.

Kraak kende een sterk voorjaar met onder meer een ritzege in de UAE Tour. Ook liet ze zich opmerken met een vijfde plaats in Parijs-Roubaix.

Vrouwen
  • cor vos