Brand zegeviert in Flandriencross: 'Al deed het behoorlijk veel pijn'

Lucinda Brand heeft een week voor het WK nog eens getoond dat ze in topvorm is. Ze won de Flandriencross en nam de leiding over in de X20 Badkamer Trofee.

Brand

Het ging in de Flandriencross niet enkel om de zege, maar ook om het algemeen klassement in de X20 Badkamers Trofee, waarin Betsema leidde. In de eerste ronde waren bonificatieseconden te verdienen en daar had Brand haar pijlen op gericht. Na een flinke strijd pakte wereldkampioene Brand uiteindelijk de seconden voor Betsema.

Na de furieuze eerste ronde werd het even iets rustiger in de koers, waarna Shirin van Anrooij, Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst even wisten terug te keren vooraan. Dat was niet voor lang, want Brand besloot de koers hard te maken en één voor één moesten de concurrenten haar wiel laten gaan.

Toch reed Brand geen hele grote voorsprong bijeen, want Van Anrooij en Betsema zaten met nog zo'n ronde te gaan slechts tien seconden achter. Toch was de voorsprong groot genoeg om een dubbelslag te slaan voor Brand. Betsema verloor ook nog de strijd om de tweede plek, want in de sprint was Van Anrooij net iets sterker. Volgende week zal die laatste meedoen bij het WK voor beloften.

Brand na afloop: "Het ging goed. Al deed het behoorlijk pijn. Je hebt in de kerstperiode in een ritme gezeten van koersen. Dan denken mensen dat het makkelijk is om een weekend over te slaan, maar dan ben je er toch uit en voel je dat."