Deze 6 toptalenten maken in de Vuelta hun debuut in een grote ronde

De Vuelta a España wordt een strijd tussen wereldtoppers als Vingegaard, Roglic en Evenepoel, maar ook tussen een aantal toptalenten.

Belgian national championships cycling mannen 2023

Nee, dan doelen we niet op Juan Ayuso. De Spanjaard is pas twintig jaar oud en concurreerde in zijn jeugd met onderstaande namen, maar hij heeft vorig jaar met zijn derde plek al laten zien een grote ronde aan te kunnen en voor de komende Vuelta wordt hij zelfs geschaard in het rijtje favorieten net onder Vingegaard, Roglic en Evenepoel. De volgende namen staan te boek als absolute toptalenten en kunnen in Spanje wél uitgroeien tot de verrassingen.

Lennert Van Eetvelt

Lennert Van Eetvelt (2001) maakt dit jaar een goede indruk in het shirt van Lotto-Dstny. Zo eindigde hij onder meer vijftiende in de Rondes van Catalonië en die van Polen. Ook won hij op een iets lager niveau de Alpes Isère Tour. Van Eetvelt klimt goed, maar heeft bovendien snelle benen om het af te maken.

Cian Uijtdebroeks

Van Cian Uijtdebroeks (2003) mag zelfs verwacht worden dat hij wellicht gaat meespelen in het algemeen klassement. Net als Ayuso en Pogacar in hun eerste grote ronde meteen deden. Beiden werden derde bij hun debuut. Uijtdebroeks is bezig aan een uiterst constant seizoen en heeft bij Bora-hansgrohe een vrije rol. Hij werd dit jaar onder meer zesde in de Ronde van Zwitserland.

Romain Grégoire

Romain Grégoire (2003) is de veelwinnaar onder de toptalenten. De Fransman van Groupama-FDJ heeft in zijn eerste jaar bij de profs al vijf zeges achter zijn naam staan. Hij won de Vierdaagse van Duinkerken en Tour du Limousin. Misschien nog aansprekender: zijn achtste plek in Strade Bianche. Grégoire is een type Julian Alaphilippe en gaat in de Vuelta voor een dagzege.

Lenny Martinez

Lenny Martinez (2003) is dat andere toptalent van Groupama-FDJ. Meer dan Grégoire is hij een pure klimmer. Zo versloeg hij eerder dit jaar onder andere Michael Woods in de Mont Ventoux Challenge. Martinez werd bovendien achttiende in een zeer sterk bezette Dauphiné.

Oscar Onley

Mocht Oscar Onley (2002) eens een dag meekunnen met de beste klimmers, dan zal Jonas Vingegaard hem in elk geval herkennen. De Deen had vorig jaar zijn handen vol aan de jonge Brit tijdens de CRO Race. Ternauwernood wist Vingegaard hem twee keer te verslaan heuvelop. Onley komt uit voor Team dsm-firmenich en werd onlangs nog tiende in de Ronde van Polen.

Max Poole

Dat andere toptalent van Team dsm-firmenich, Max Poole (2003), kan nóg betere resultaten overleggen dan zijn collega. De jonge Brit finishte vierde in de Ronde van Romandië en elfde in de Dauphiné. Kijk niet gek op als Poole zelfs lange tijd meedoet om een mooie eindklassering in het algemeen klassement.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023