TDT-Unibet verruilt Nederlandse licentie voor een Franse en gaat verder onder de naam Unibet Tietema Rockets: 'Stap richting Tour de France'

Veranderingen bij TDT-Unibet: de ploeg van Bas Tietema, Josse Wester en Devin van der Wiel gaat onder een Franse licentie verder onder de naam Unibet Tietema Rockets.  

Tietema

TDT-Unibet reed afgelopen seizoen voor het eerst op profniveau. Ze werden onder meer uitgenodigd voor de Brabantse Pijl en Amstel Gold Race. In beide koersen was Jelle Johannink hun beste renner. De grootste zege kwam op naam van Hartthijs de Vries, die een rit won in de Ronde van Antalya.

Unibet blijft als eerste naamsponsor verbonden aan de ploeg. Het gokbedrijf is onderdeel van Kindred Group, sinds 2024 in handen van Française des Jeux. De ploeg gaat dan ook verder onder Franse vlag. "Deze ontwikkeling is een grote stap in de ambitie van het team richting zijn eerste Tour de France."

Het doel is om in 2026 mee te doen aan de grootste koers ter wereld. "Om dat te bereiken, moeten we het niveau van onze renners ontwikkelen, meer internationale partners aantrekken en ons verhaal op de best mogelijke manier vertellen", zegt eigenaar Bas Tietema in het bericht.

Duurzame organisatie

Met de Rocket-identiteit moet een duurzame ploeg worden opgebouwd, zoals in Amerikaanse sporten het geval is. "Ons doel is om de best te volgen ploeg van de wereld te zijn voor wielerfans. Met deze identiteit zetten we een enorme stap richting het creëren van een duurzame organisatie en hopelijk kunnen we onze groei als team versnellen."

Bij de ploeg staan volgend jaar zeven Nederlanders onder contract. De laatste aanwinst is Wessel Mouris, die overkomt van Metec. Wat betreft Franse renners blijft de ploeg steken op vier, waaronder de nieuw aangetrokken Kilian Verschuren, die dit jaar onder meer elfde werd in de Giro d'Italia voor beloften.

Nieuws
  • Cor Vos