Twitter-account doet oproep aan Joe Biden: Sepp Kuss moet eigen Amerikaanse feestdag krijgen

Naast Martin Luther King Day ook een Sepp Kuss Day in de VS? Op Twitter krijgt het idee veel bijval!

Vuelta Espana 2023 - Stage-20

Het begon als een grapje, maar inmiddels heeft het account op Twitter duizenden volgers: GC Kuss. Al ver voor het er ook maar enigszins op leek dat hij de Vuelta zou gaan winnen, startten fans van de Amerikaan een account dat in elke post de nadruk legt op de klassementsrenner Sepp Kuss.

En nu wint hij dus de Vuelta. Niet alleen een droom voor Kuss zelf, maar ook voor de mensen achter het account. Ze pakten de afgelopen dagen al flink uit met allerlei tweets om de prestaties van Kuss te bewieroken.

Maar een oproep aan de Amerikaanse president Joe Biden kreeg de meeste bijval - op moment van schrijven meer dan 2000 likes en 200 retweets. Degene achter het account laat in een tweet namelijk weten dat hij wil dat er een nationale feestdag komt ter ere van Sepp Kuss.

Deze Sepp Kuss Day zou vanaf nu ieder jaar moeten plaatsvinden op 13 september, de verjaardag van de Amerikaan en ook de dag waarop hij volgens het account de Vuelta-zege in de wacht sleepte - het was de rit naar de Angliru; wij waren er toen nog niet zo zeker van, maar oké..

Wat de festiviteiten op deze Sepp Kuss Day zijn, blijft nog even in het midden, maar een berg op fietsen hoort er in ieder geval wel bij. In zijn geboorteplaats Durango zal iedereen sowieso enthousiast zijn! Het stadje in Colorado op zo'n 2000 meter hoogte is een fietsbolwerk, want naast Sepp Kuss heeft ook Lidl-Trek-prof Quinn Simmons er zijn roots liggen.

Pelotonpraat
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023