Twitteraars (met o.a. Philippe Gilbert) begrijpen niks van keuze Vingegaard als winnaar Velo d'Or: 'You clowns!'

Het lijkt erop dat ze het alleen in Denemarken eens zijn met de winnaar. We maakten een overzicht van tweets waarin mensen hun verbazing uiten, soms grappig, soms echt verwontwaardigd.

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

De Velo d'Or is een wielerprijs die ieder jaar wordt georganiseerd door het Franse wielerblad Vélo en ook de krant L'Equipe en de ASO (hmmm..) zitten in de organisatie. Gisteren ging de prijs voor velen toch wel wat verrassend naar Jonas Vingegaard.

De Deen reed natuurlijk een prima seizoen met winst in de Tour en een tweede plek in de Vuelta, maar er waren toch ook wel twee andere gegadigden die een niet misselijk jaar hadden: Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar.

De jury, bestaande uit een panel van journalisten (bijvoorbeeld Raymond Kerckhoffs van Wielerflits - nu je stemverklaring, Raymond..!) koos met 142 punten voor Vingegaard, terwijl Van der Poel en Pogacar er respectievelijk 133 en 126 kregen. Twitter was het er niet mee eens! Een overzicht...

1) Allereerst oud-winnaar Philippe Gilbert: wat moet Mathieu nog meer doen?

Omdat-ie in het Frans is, hier nog even de vertaling van de hele tweet: "Wanneer ik Mathieu het WK in het veld zie winnen, meerdere wedstrijden zie animeren, Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix zie winnen. En uiteindelijk ook nog eens het WK op een magistrale wijze, wat moet hij dan nog meer doen?"

2) De Sporza-medewerker die gisteravond dienst had, liet ook subtiel z'n mening doorschemeren..

3) Niet verrassend, wel verkeerd, aldus ITV-journalist Dan Deakins

4) Hoe dan?! Het gaat om een compleet seizoen

 

5) De Tour is niet de enige wedstrijd

6) That really sort of sucks behoeft geen vertaling..

7) Je kan het ook met alleen een gifje zeggen

8) Hij kan er echt niet bij

9) Clowns!

10) Het is duidelijk wie had moeten winnen...

Bij de vrouwen won Demi Vollering de prijs na een fantastisch seizoen. Al zou je ook daar een discussie kunnen voeren of Lotte Kopecky als meervoudig wereldkampioen (weg en baan) er niet met de prijs vandoor had moeten gaan. Maar ja, Strade, Luik, Amstel, Waalse Pijl, Tour de France - plus wat we nog vergeten...

Pelotonpraat
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023