🎥 Nietsvermoedende wielertoerist wordt op col plots als wielerheld onthaald

In een oude video op YouTube heeft de Franse komiek Rémi Gaillard het gemunt op wielertoeristen die een berg op fietsen.

Profrenners weten maar al te goed hoe het voelt om tijdens een grote ronde luidkeels vooruit geschreeuwd te worden door een massa wielergekke fans. Denk maar aan de epische taferelen die we elk jaar tijdens de Tour te zien krijgen op iconische cols als Alpe d'Huez, Mont Ventoux of Tourmalet.

Rémi Gaillard

Elke amateurrenner droomt er wel eens van om zelf dwars door zo'n hysterische mensenmassa een col op te rijden. De Franse komiek Rémi Gaillard heeft die droom van enkele zondagsrenners vervult. Samen met een deel van zijn fans trok hij naar Pic Saint-Loup, een col in het Zuiden van Frankrijk nabij Montpellier, die boven alle toppen in de omgeving uitsteekt.

Op de flanken van die klim wachtten ze nietsvermoedende wielertoeristen op, om ze daarna te onthalen alsof het wielerhelden zijn die een iconische klim in de Tour aan het beklimmen zijn. En dat levert hilarische beelden op. De video dateert van 2009 en is al ruim 16 miljoen keer bekeken.

President Chirac

Gaillard is allesbehalve aan zijn proefstuk toe en is wereldwijd bekend om zijn grappen. Eén van zijn strafste stoten haalde hij uit tijdens de Coupe de France in 2002 toen hij na de match, vermomd als speler, het veld opliep en zich liet feliciteren door toenmalig president Jacques Chirac. Tijdens zijn stunts krijgt hij het ook geregeld aan de stok met de politie of mensen die zijn grappen niet kunnen waarderen.

Pelotonpraat
  • Foto: YouTube/Rémi GAILLARD