📸 Luka Mezgec aangereden door auto in België, fiets helemaal aan gruzelementen: 'Één van mijn negen kattenlevens kwijt'

Luka Mezgec reed een trainingsrondje in België, maar dat liep helemaal verkeerd af. De Sloveen zelf is relatief in orde, maar z'n fiets...

luka mezgec voor dwars door vlaanderen

Luka Mezgec zit in zijn nadagen als wielrenner. De 36-jarige Sloveen van Jayco-AlUla heeft officieel nog geen contract voor komend seizoen getekend, maar hij heeft ook nog niet kenbaar gemaakt dat hij gaat stoppen. Vermoedelijk zullen we hem dus nog wel een jaartje in het peloton zien. Maar bijna stak een Vlaamse auto daar een stokje voor.

Mezgec is één van zijn kattenlevens kwijt

De sprintloods van Dylan Groenewegen die vroeger ook zelf nog weleens een sprintje won is in België omdat hij daar zondag de Gooikse Pijl reed en woensdag Dylan Groenewegen aan de zege moet helpen in de Omloop van het Houtland.

Uiteraard maakte hij op z'n 'vrije' maandag ook nog even een ritje om de benen wat los te rijden na de koers van zondag, die werd gewonnen door Tim Merlier, voor Jordi Meeus en Olav Kooij - Mezgec zag zijn kopman Groenewegen net naast het podium grijpen met een vierde plek.

Het trainingsritje liep af met onderstaande foto uit de Instagram-stories van Mezgec. Je ziet een fiets met een voorwiel dat aan gruzelementen is omdat het onder de banden van een auto zit. Mezgec schrijft erbij: "Één van mijn negen kattenlevens kwijt..."

Hij was met zijn Nederlandse ploeggenoot Elmar Reinders op pad voor een rustig koffieritje. Op de Strava van de Nederlander in Australische dienst zijn twee activiteiten te zien gisteren. In en rond Gent reed hij eerst 28 kilometers die bruut onderbroken worden - vermoedelijk het moment waarop Mezgec werd aangereden door de auto. Met Mezgec liep het gelukkig goed af.

WK

Hij kan dus woensdag gewoon starten in de Omloop van het Houtland en zal ook zondag gewoon het WK in Zürich kunnen rijden. Mezgec rijdt daar volledig in dienst van Tadej Pogacar (en Primoz Roglic).

Slovenen kunnen in Zürich op een ijzersterke ploeg bogen. Naast kopmannen Pogacar en Roglic en knecht Mezgec kunnen ze op de zware omloop in Zwitserland (meer dan 4.500 hoogtemeters) rekenen op Matej Mohoric, Jan Tratnik, Domen Novak en Matevz Govekar.

Nieuws
  • Cor Vos