Groenewegen zeer te spreken over sprinttrein: 'We waren boos na de eerste rit, maar nu hoefde ik maar honderd meter te sprinten'

Dylan Groenewegen heeft zijn eerste zege voor Team BikeEchange-Jayco geboekt.

Groenewegen
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

In tegenstelling tot in de eerste etappe verliep de samenwerking met zijn teamgenoten in de derde etappe wel vlotjes. De Amsterdammer werd in de finale constant van voren gehouden door vooral Alexander Konychev en Luka Mezgec. Die laatste leverde bovendien een prima lead-out, waardoor Groenewegen ideaal werd gebracht en ondanks dat Caleb Ewan een snellere sprint reed, kwam hij er niet meer aan te pas.

In de eerste etappe had Groenewegen er juist alleen voorgestaan en kwam hij niet verder dan plek twaalf. "Dit is geweldig", reageerde hij na afloop van de derde etappe. "We hebben het op de eerste dag ook geprobeerd, maar dat werkte toen niet. We hebben echter een sterk team en dus hebben we een nieuw plan gemaakt."

"Na een lastige koers was iedereen daar in de finale en na een goede lead-out hoefde ik maar honderd meter te sprinten. Ik moet het team bedanken en ben blij dat ik ze de zege kan geven."

"Het was een bizarre etappe met de wind en waaiers, maar de mannen hebben mij altijd in positie gehouden. Het was pas de tweede sprint, maar het leek alsof we al drie jaar samen rijden. Dat is heel mooi. Het is goed voor de moraal om meteen te winnen, al waren we wel boos na de eerste rit. Daar hebben we veel van geleerd."

Nieuws
  • Cor Vos