🎥 Mooi filmpje met Mathieu van der Poel! Hoe hij zich met veel meer dan fietsen alleen voorbereidt op nieuwe (cross)seizoen

Hardlopen, acupunctuur, gewichtheffen en o ja, ook nog een beetje fietsen. Een tof filmpje met Mathieu van der Poel!

Mathieu van der Poel zit al een tijdje in Spanje waar hij inmiddels een tweede huis heeft. En de tijd van vakantievieren en (alleen maar) golfen is voorbij. Onlangs zagen we hem nog een balletje slaan met een nieuwe coupe op Instagram, nu laat hij zien dat hij keihard aan het werk is.

Dry needling

Met diezelfde nieuwe coupe werkt hij zich namelijk uit de naad. Niet alleen op de fiets, want in het filmpje dat hij met het bijschrift 'Cyclocross preparation in full swing' (full swing, want er zit nog wel een stukje golf in..) op Instagram post geeft hij het aloude nummer van Herman van Veen een geheel nieuwe interpretatie.

De cabaretier/zanger had het over rennen, springen, vliegen, vallen opstaan en weer doorgaan; bij Van der Poel is het rennen, fietsen, prikken en in de gym. Hij laat namelijk ook zien hoe hij met acupunctuurnaalden bewerkt wordt (dry needling) en krachtoefeningen doet.

Die laatste twee doet hij voornamelijk om ervoor te zorgen dat hij niet weer met rugproblemen te kampen krijgt, zoals twee jaar geleden en in mindere mate in het vorige crossseizoen.

Filmpje

Enfin, hieronder kun je het filmpje zien!

Crossseizoen Van der Poel

MVDP zal op 22 december zijn rentree in het veld maken voor een compact, maar heel druk crossprogramma. Ronde de kerstperiode is hij zo ongeveer in elke cross te bewonderen die in België wordt georganiseerd - en dat zijn er nogal wat...

Je kunt Van der Poel ook nog in zijn regenboogtrui zien crossen op Nederlands grondgebied, want op 30 december rijdt hij de Wereldbekercross in het Zeeuwse Hulst. Een klein maandje later is z'n thuiscross in Hoogerheide een van de laatste wedstrijden voor het WK in Tabor.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Mathieu van der Poel