Lotte Kopecky: 'Snap dat mensen moeite hebben met dominantie SD Worx, maar leveren altijd mooi koersverloop'

Lotte Kopecky moet een beetje lachen om de vraag of er niet té veel wereldtoppers bij SD Worx rijden. Ze reageert.

Simac Ladies Tour 2023 - stage-1

Met Wieler Revue waren wij bij Specialized en SD Worx te gast in de Simac Ladies Tour van afgelopen seizoen. Een grote reportage daarover lees je in ons meest recente magazine (bestel 'm hierrrrr). Maar hier leest je alvast iets wat we met Lotte Kopecky bespraken.

Dominantie

SD Worx domineerde namelijk het seizoen. De buitenwacht vindt het soms wat saai, omdat de Nederlandse ploeg bijna elke koers wint, of zelfs het hele podium bezet. Hoe kijkt zij zelf tegen die overheersing aan?

"Bij de mannen is het niet anders. Daar heb je ook een heel dominante ploeg. Dat mensen binnen het vrouwenwielrennen het jammer vinden snap ik, maar anderzijds denk ik dat we altijd mooi koersverloop leveren. Ondanks dat we de winst vaak naar ons toetrekken, is het altijd een interessante wedstrijd waarin we keihard ervoor moeten vechten."

Kopecky nuanceert het ook wel wat. "Het is niet dat we zomaar doen wat we zouden willen. Ik denk dat het ook helpt dat we écht een ploeg zijn samen. Het feit dat we zo goed overeenkomen en dat we zo goed op elkaar zijn afgestemd zorgen ervoor dat we presteren. Ja, ik beschouw de dames in de ploeg zeker als vriendinnen."

Faam in Vlaanderen

Kopecky is door haar prestaties inmiddels een grote madame in haar eigen land. Wout van Aert heeft daar ook mee te kampen. Er staan weleens wildvreemde mensen voor zijn deur die aanbellen. Hoe zit dat met Kopecky?

Dat gebeurt mij ook, ja. Nee, als ik Wout tegenkom op een WK of EK zijn dat geen onderwerpen waarover we het hebben. Het is soms lastig, maar ik zie het maar als compliment. De zege op het WK heb ik wel goed kunnen vieren. Het komt niet vaak voor in je loopbaan en ik heb dan ook geprobeerd om de sport echt even los te laten."

Achtergrond
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023