🎥 Primoz Roglic waant zich even terug schansspringer op wielergala in Slovenië

De Sloveen heeft intussen een fraai palmares op de weg bijeen gereden, maar het schansspringen is hij nog niet verleerd.

Op een wielergala in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, werd Tadej Pogacar dinsdagavond voor het vierde jaar op rij verkozen tot Sloveens wielrenner van het jaar. Bij de vrouwen won Eugenia Bujak (UAE Team ADQ). Primoz Roglic greep ondanks zijn eindzege in de Giro d'Italia naast de hoofdprijs, maar stal wel de show.

Toen de 34-jarige renner, die vanaf 2024 voor BORA hansgrohe rijdt, op het podium geroepen werd bewees hij nog steeds het schansspringen onder de knie te hebben. Hij demonstreerde een oefening die schansspringer gebruiken als opwarming en werd daarbij geassisteerd door de presentator, die zomaar even 65 kilogram in de lucht wist te houden.

Roglic eindigde met de telemark-landing, wat ook zijn typische zegegebaar is wanneer hij op het podium gehuldigd wordt als winnaar van een koers. De beelden kan u hieronder bekijken.

Roglic was in zijn jeugd een wereldtopper in het schansspringen. In 2007 werd hij met het Sloveense schansspringteam zelfs wereldkampioen bij de junioren. Zijn record is 146,5 meter. In 2011 kwam hij tijdens een sprong zwaar ten val, waardoor hij noodgedwongen een punt achter zijn carrière zette. Tijdens zijn revalidatie begon hij te fietsen en de rest is geschiedenis.

Pelotonpraat
  • Foto: X/Renaud Breban