Waagt Evenepoel zich in 2025 aan de dubbel Giro-Tour? 'Was eigenlijk al het plan voor dit jaar'

Volgens Patrick Lefevere wil Remco Evenepoel volgend seizoen zowel de Giro d'Italia als de Tour de France betwisten. 

Evenepoel Lefevere dubbel Giro-Tour

Tadej Pogacar deed het dit jaar en volgend jaar lijkt Remco Evenepoel zich eraan te wagen: de dubbel Giro-Tour. De Belgische veelvraat van Soudal Quick-Step staat volgens teambaas Patrick Lefevere te popelen om zich aan het loodzware tweeluik te wagen.

'De drie grote rondes winnen'

"We hadden eigenlijk verwacht dat hij dit jaar Milaan-Sanremo zou rijden", zei Lefevere in gesprek met het Waalse La Dernière Heure. "Een wedstrijd van 300 kilometer kan nuttig zijn, maar het wielrennen van nu is veranderd. De grote kanonnen hebben La Primavera niet nodig ter voorbereiding. Zij trainen nu anders."

De teambaas sprak eerder over een debuut van Evenepoel in zowel Milaan-Sanremo als de Ronde van Vlaanderen. Daar komt hij nu op terug nu op terug. "Remco zal zonder twijfel ooit Sanremo en de Ronde doen, maar niet nu. Misschien pas nadat hij zijn grote doel heeft bereikt: de drie grote rondes winnen."

Evenepoel heeft er al eentje gewonnen: de Vuelta. In 2022 veroverde hij daar de rode trui, waarna hij zich in 2023 volledig op de Giro richtte. Dat liep mis wegens een corona-besmetting. Vervolgens liet de jonge Belg de Italiaanse ronde dit jaar schieten met het oog op zijn Tourdebuut.

Motivatie

Volgend jaar wil de olympisch- en wereldkampioen tijdrijden dus wel weer aan de start van de Giro verschijnen. Ook wil hij de Tour de France opnieuw rijden. Na zijn derde plaats bij zijn debuut - waarbij Evenepoel beter klom dan ooit - is hij volgens Lefevere supergemotiveerd om in 2025 de dubbel te doen.

"Dat was eigenlijk al het plan voor dit jaar", aldus de Belgische teambaas. "Remco wou dat graag, maar zijn trainer heeft die plannen gewijzigd. Maar voor 2025 is het wel realistisch."

Lefevere zag dit jaar een voortreffelijke Tadej Pogacar in de Giro en de Tour. De inmiddels 69-jarige Belg weet dat Evenepoel zich daaraan optrekt. "Pogacar heeft aangetoond dat het mogelijk is om beide rondes te winnen. Wie Remco kent, weet dat hij daar zijn motivatie uit haalt."

Nieuws
  • Cor Vos