📸 Tom Pidcock duikt op... tijdens veldtoertocht in Hulst! 'We stonden compleet versteld'

Niemand minder dan Tom Pidcock zakte afgelopen weekend af naar het Nederlandse Hulst om er zich te amuseren op de mountainbike!

WC mountainbike in Nove Mesto 2021

De olympische en wereldkampioen trotseerde er de regen tijdens een plaatselijke veldtoertocht. Hulst ligt in Zeeuws-Vlaanderen, op de grens met België. 30 december vindt daar trouwens een wereldbekermanche veldrijden plaats (met deelname van Mathieu van der Poel en Wout van Aert).

De deelname van Pidcock was geheel onverwacht, tot grote vreugde van de organisatie en zo'n 600 deelnemers. "We stonden compleet versteld", zegt de organisatie aan de regionale Zeeuwse krant PZC. "We wisten helemaal van niets. Dat uitgerekend de grootste naam uit het mountainbiken uit eigen beweging meedoet, daar zijn we enorm trots op."

Facebook

Onderstaande foto op Facebook bewijst dat de beste mountainbiker ter wereld wel degelijk, in zijn regenboogtrui, in Hulst was!

Parijs

Pidcock kwam dit seizoen, in tegenstelling tot Mathieu van der Poel, wel meerdere keren in actie op de mountainbike. Hij reed vier wereldbekermanches, waarvan hij er twee won. Volgend jaar wil hij in Parijs zijn olympische titel verlengen.

Pelotonpraat
  • Photo Marketa Navratilova/Cor Vos © 2021