🎥 Voor wie het miste: echte eenden op crossparkoers, Van der Haar en Ronhaar grappen: 'Kwik, Kwek en Kwak'

Bij de X2O-crossen kennen we de grote gele eenden inmiddels wel, maar nu ook Wereldbekereenden. Óp het parkoers nog wel...

In de X2O-crossen is de badkamereend van de hoofdsponsor een enorme hit. Puck Pieterse zette zo'n grote gele vriend laatst nog haar fietsbril op het hoofd (en schreef er met Lauren Molengraaf een mooi gedicht over).

Maar in de Wereldbekermanche in het Franse Flamanville toepte over en beschikte over échte eenden. Niet op het podium of ergens in een vijver waar de crossers gisteren langs reden... Nee, óp het parkoers.

Lars van der Haar en Pim Ronhaar kregen de arme beesten gisteren bijna in de wielen. De grote witte eenden schrokken zich te pletter en dat gold ook voor beide Nederlandse crossers.

Kwik, Kwek en Kwak

Het liep goed af en na afloop konden de twee Nederlanders erover grappen bij de NOS. Ronhaar: "Kwik, Kwek en Kwak reden op het parkoers. Kwik had geluk, want ik reed bijna over 'm heen. Ze hadden uiteindelijk een mooie dag in de cross, haha."

Van der Haar: "Je hoorde wel mensen wat roepen, maar je weet niet wat. Je verwacht ook geen eend op het parkoers, haha. Ik ben blij dat ik er omheen ben gereden en die eenden kunnen er natuurlijk ook niks aan doen."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door NOS Sport (@nossport)

Komend weekend maakt Wout van Aert zijn rentree in de Exact Cross in Essen. Een dag later staat in Italië voor de derde keer in de historie de sneeuwcross van Val di Sole op het programma.

Voor eenden is sneeuw waarschijnlijk wat te koud, dus de Wereldbeker moet het zondag zonder eenden doen. Op 16 december zien we de grote gele eenden weer terug, want dan staat de X2O Badkamers Trofee-cross van Herentals op het programma.

Pelotonpraat
  • Beeld: screenshot NOS