Puck Pieterse en Lauren Molengraaf helemaal in Sinterklaas-sferen met duo-duck-dichtkunst

Puck Pieterse en Lauren Molengraaf, voor al uw Sinterklaasgedichten, vooral als ze over eenden gaan. Heerlijke humor!

X2O Badkamers Trofee for women in Kortrijk 2023

Dat Puck Pieterse en Lauren Molengraaf zo het theater in kunnen lieten ze al eens zien in een hilarisch filmpje waarin ze op geheel eigen wijze uitleg geven over hun fietsen in een bike check, maar ze hebben meer artistieke kwaliteiten: het zijn ook dichters.

Dat bleek uit een Instagram-post van Puck Pieterse die ze deelde naar aanleiding van de X2O Badkamers Trofee-cross van Kortrijk afgelopen zaterdag.

De crossen hebben ook dit jaar weer een gezellige eend als mascotte - dit seizoen is-ie zelfs nog wat knuffelbaarder en Pieterse zette de grote gele vriend haar Oakley op het hoofd. Haar onderschrift bij de post was een kort maar dopeltreffend rijmpje: Puck with a duck.

Het ontlokte bij belofterenster Lauren Molengraaf de reactie: Ik ga stuk. Hierop volgde een heel Sinterklaasgedicht in reactie op elkaar:

Pieterse: What the fuck

Molengraaf: Next time more luck

Pieterse: Ja was beetje ruk

Molengraaf: Sending you a hug

Pieterse: Hopelijk de laatste keer dat ik mijn ketting tussen mijn voorblad vandaan pluk*

Molengraaf: Komt goed, volgende keer nu minder druk

Groetjes,

Dichtpiet(erse) en Sintergraaf

*Pieterse doelt hierbij op de pech die ze kende in Kortrijk.

Beeld: screenshot Instagram Puck Pieterse

Pieterse werd achter Fem van Empel en Lucinda Brand uiteindelijk derde in Kortrijk. Lauren Molengraaf reed daar niet. Zij werd in Dublin als eerstejaarsbelofte zestiende in de wereldbekerwedstrijd bij de elite.

Molengraaf is zondag weer van de partij in de wereldbeker, dan rijdt ze in Frankrijk de cross van Flamanville. Pieterse is daar niet van de partij. Een dag eerder staat de Superprestigerit van Boom op het programma.

Pelotonpraat
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023