Andre Greipel rijdt weer wedstrijden... Vijfde op WK cross voor masters

De Gorilla koerst weer! Andre Greipel liet zich zien op het WK cross voor masters, waar ook 80-plussers in de rondte reden!

Rund um Koln 2022

André Greipel kennen we als een spierbonk die zich jarenlang in de massasprints stortte. Dat doet hij nu al een poosje niet meer, maar de 41-jarige spurtbom van weleer zit nog wel op de fiets. Op de crossfiets om precies te zijn.

De Duitser is ambassadeur van het eveneens Duitse bandenmerk Schwalbe (zie foto). In die hoedanigheid zit hij nog geregeld op de fiets en lijkt hij ook nog steeds voor 100 procent uit spieren te bestaan.

Een wereldtitel leverde dat afgelopen weekend tijdens het WK Cross voor masters in Hamburg niet op, maar Greipel deed in de leeftijdscategorie 40-44 wel van voren mee. De Duitser, die niet per se heel veel crosservaring heeft, werd vijfde op 1 minuut en 46 seconden van de Poolse winnaar Mariusz Gil.

De KOM is voor Greipel

Op Strava pakte hij wel de KOM (de snelste tijd ooit) op het rondje van het WK in Hamburg, vlakbij het Volksparkstadion (dat heeft vast een andere sponsornaam, maar wij noemen het nog gewoon zo).

80+

Greipel was met z'n 41 lentes een jonkie op het WK voor masters, want er deden in Hamburg ook echte krasse knarren meer. Bij de mannen was er zelfs een leeftijdscategorie 80+. Er waren drie deelnemers, dus ze stonden allemaal op het podium - en dat verdienen ze natuurlijk ook!

Na vier rondjes door de modder ging de Deen Michael Nicolajsen als eerste over de streep. Zijn landgenoot John Tonny Kristoffersen (goeie naam ook!) greep het zilver en het brons was voor de Duitser Reiner Karrasch.

Cyclocross
  • Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2022