Van Aert ziet verhuizing niet zitten: 'Mathieu heeft zijn geluk gevonden in Spanje, maar ik zou me snel eenzaam voelen'

Wout van Aert overwintert in tegenstelling tot Mathieu van der Poel in België, en dat ziet de Vlaming niet snel veranderen.

Exact Cross Essen 2023 men

Van der Poel vertelde op zijn mediadag in Benicasim dat hij in België misschien eenderde van zijn trainingen die hij doet in Spanje, had kunnen uitvoeren. Laurens ten Dam vertelde in zijn podcast Live Slow, Ride Fast eveneens over de verschillen tussen overwinteren in Spanje en België.

Van Aert kijkt niet naar Van der Poel, die vertelde al een hele brede basis te hebben. "Mathieu is vroeger met het wegseizoen gestopt en hij is veel vroeger met trainen herbegonnen. Omdat zijn basis nu al enorm goed is, neemt hij het wereldkampioenschap in Tabor er ook bij, denk ik. Zijn aanpak is de mijne niet", aldus Van Aert in Het Laatste Nieuws.

Laurens ten Dam over trainen in Spanje: 'Je pakt meteen zo'n voorsprong, haal dat maar in in december en januari...'

Spanje

Al gaat Van Aert nog naar Spanje op trainingskamp met Jumbo-Visma. "Ik zal met de ploeg negen dagen in Denia zijn. De crossfiets gaat niet mee. Elke training is op het wegseizoen gericht. In het verleden werkte ik veel meer naar de eerste cross, reed vervolgens een hele crosswinter, en werkte ik naar het wegseizoen. De bedoeling nu is dat ik over alles heen toewerk naar het wegseizoen."

Permanent naar Spanje gaan, is geen optie voor Van Aert. "Ik denk dat Mathieu zijn geluk in Spanje heeft gevonden. Voor mij zou het niet werken. Voor mij is familie belangrijk. Ik ben heel graag thuis, bij mijn vrouw en mijn kinderen, bij mijn familie en mijn vrienden. Zelfs als ik met mijn vrouw Sara en de twee kinderen in Spanje zou verblijven, zou ik me heel snel eenzaam voelen."

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023