Wout Poels over missen Giro d'Italia: 'Het was een bittere pil, maar ik wilde toch profijt hebben van het harde werk'

Wout Poels zou de Giro d'Italia rijden, maar de Limburger werd uiteindelijk buiten de selectie gelaten door Bahrain-Victorious. 

Poels

Dat viel voor veel (Nederlandse) wielervolgers rauw op hun dak, maar in zijn podcast In Koers geeft Poels aan dat hij de knop redelijk makkelijk kon omzetten. Afgelopen weekend schreef hij een rit in de Ronde van Hongarije op zijn naam. "Soms maakt de ploeg andere keuzes en dan moet je die gewoon accepteren, en de knop snel weer omzetten", was zijn eerste reactie.

"Je hebt een longlist aan het begin van het jaar, dan hoop je het natuurlijk te halen", vervolgt Poels zijn verhaal. "Het zag er ook naar uit dat ik het zou halen. Alles lag in de planning, maar na Luik kreeg ik helaas te horen dat ik de finale selectie niet had gehaald. Dat was even een bittere pil, maar soms maakt de ploeg andere keuzes. Ze zijn er met een jonge ploeg en het is een mooie ronde om jonge renners de kans te geven. Nu gaan we hopelijk naar de Tour de France."

Harde werk

In de Ronde van Hongarije rechtte de Limburger zijn rug. "Na Luik ben ik ook nog ziek geworden, het zat die week helemaal niet mee. Ik heb vier dagen antibiotica gehad. Ik ben vervolgens naar Frankfurt gegaan. Kijk, je moet de knop toch omzetten. Ik heb zo hard getraind, dan is het zonde om je kop te laten hangen. Dat is beter dan zeggen: bekijk het allemaal maar. Ik wilde toch profijt hebben van al dat harde werk."

Poels heeft zeker in de eerste week nog het nodige gezien van de Giro d'Italia. "Ik vind het mooi als de ploeg het goed doet. In het begin had Tiberi een beetje pech, maar hij heeft een hele goede tijdrit neergezet. Die gaat heel goed, dat vind ik mooi. We hebben de Tour of the Alps goed gereden, en sowieso hebben we al veel samen gekoerst dit seizoen."

Nieuws
  • Cor Vos