📸 Vriendschap Evenepoel en Bardet blijkt weer nu Bardet junior in Belgische kampioenstrui rijdt

Dat Romain Bardet en Remco Evenepoel het goed met elkaar kunnen vinden, moge duidelijk zijn. Door de Vuelta, maar ook door een nieuwe post.

Vuelta Espana 2023 - Stage-14

Nadat Evenepoel er afgelopen Vuelta doorheen zakte en compleet leeg aan de finish kwam, had niemand kunnen vermoeden dat hij een dag later alweer op avontuur zou gaan. Hij had zijn benen hervonden en trok ten aanval. Samen met Romain Bardet, die duidelijk moeite had met het tempo van de Belgische kampioen. Toch nam hij tot dank van Evenepoel wél over.

Uiteindelijk moest de Fransman van Team dsm-firmenich PostNL lossen, maar er ontstond wel een mooie vriendschappelijke band met Evenepoel, die een dag later naar de bus van de Nederlandse ploeg kwam om twee cadeaus te overhandigen aan Bardet. Hij gaf 'm de prijs die hij kreeg na zijn ritwinst en een Belgische kampioenentrui.

Zaterdag postte Bardet een foto van zijn zoontje, die op de fiets zat en de kampioenstrui van Evenepoel droeg. "Ondertussen thuis, een jonge racer die zijn ding doet", schrijft Bardet bij de foto. "Blij dat hij het cadeau leuk vindt, mijn vriend", reageerde Evenepoel op zijn beurt.

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023