🎥 Mooie beelden! Klein meisje knalt de Stelvio op met koffiemolentje waar Froome jaloers op zou zijn

De beelden zijn uiteraard niet van nu, want dan zou ze op ski's zijn, maar dat maakt het niet minder indrukwekkend!

Samen met de Ventoux, Tourmalet en de Galibier (nee, niet Alpe d'Huez) is de Stelvio waarschijnlijk de meest legendarische col uit het wielrennen. De Passo dello Stelvio, zoals-ie volledig heet, en z'n vele haarspeldbochten (vooral de kant vanaf Prato) boezemen angst in.

Bij vele amateurfietsers staat-ie op de bucketlist of is-ie al afgevinkt. In dat laatste geval zul je misschien omhoog gestrompeld zijn in die fraaie maar lastige laatste haarspeldserie, die je al van heel ver ziet liggen.

Als je dat hebt gedaan, zul je met nóg meer respect naar het jonge meisje kijken dat in onderstaand filmpje die laatste steile haarspelden neemt.

Koffiemolentje

We weten niet of ze de hele klim omhoog is gereden (dat kunnen we ons nauwelijks voorstellen), maar de cadans en het enthousiasme waarmee ze dit stukje doet, is al heel mooi om te zien! Het koffiemolentje waarme Chris Froome in z'n beste dagen de cols mee bedwong is er niks bij.

Stelvio in de Giro

De Stelvio zit ook weer in de komende editie van de Giro, waar Tadej Pogacar net z'n deelname aan heeft toegezegd - en ook Wout van Aert zal acte de présence geven.

Er is alleen wel sprake van Stelvio-mishandeling, want de iconische berg zit helemaal in het begin van de etappe, waardoor-ie waarschijnlijk geen rol van betekenis zal spelen in de strijd voor de rit, of in ieder geval niet voor het klassement.

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter