Tadej Pogacar onthult wat er in 'wondershotje' tegen kramp in Ronde van Lombardije zat

Waarschijnlijk kun je het beeld van Tadej Pogacar die een wonderdrankje uit de auto kreeg nog wel herinneren. Hij vertelt wat er precies inzat.

Il Lombardia 2023

Tadej Pogacar wist aan het einde van het afgelopen seizoen voor de derde keer achtereen de Ronde van Lombardije te winnen. De Sloveen soleerde naar de zege, maar zag die nog bijna in gevaar komen toen hij kramp in zijn dijen kreeg.

Shotje

Hij moest daarna nog een zware klim rijden. Niet echt ideaal dus, op z'n zachtst gezegd. Maar er kwam redding uit de auto in de vorm van een shotje. Geen tequila met zout en een citroentje uiteraard.

Alhoewel, zout... Pogacar onthulde op de mediadag onlangs wat er nu precies in dat veelbesproken shotje zat. Het heeft toch wel wat weg van iets wat je op een dronken moment bestelt als je eigenlijk beter naar huis kan gaan - maar dan uiteraard zonder de alcohol.

Zout, azijn, komkommer

Hij legt uit hoe het er in die laatste kilometers voor de slotklim aan toeging en verklapt en passant de inhoud van het wondermiddeltje, dat hem echt er doorheen hielp (al is misschien alleen maar mentaal).

"Ik panikeerde wel even een beetje. Aan die slotklim beginnen met kramp was onmogelijk geweest. Ik kreeg een drankje met zout, azijn en komkommer. Dat hielp enorm goed." Allemaal zout, azijn en komkommer in de bidon dus, bij warm weer!

Pelotonpraat
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023