'En weer wordt er iemand met een Red Bull-helm tweede...', grapt Twitteraar n.a.v. Sportman van het Jaarverkiezing:

Mathieu van der Poel werd gisteren Sportman van het Jaar, voor Max Verstappen. Dat deed een Twitteraar denken aan een andere Red Bull-sporter...

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

Gisteren kreeg Mathieu van der Poel het beeld van Jaap Eden voor Sportman van het Jaar uit handen van afscheidnemend Studio Sport-presentator Herman van der Zandt. MVDP won de prijs ook al in 2019.

Het jaar erna was er vanwege de corona-epidemie geen verkiezing voor beste sportman, maar de twee jaren erna was het beeldje voor wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen.

Die werd ook dit jaar weer met overmacht wereldkampioen, maar tegen een wereldtitel én Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix kon hij niet op.

Red Bull-helm tweede

Zoals je waarschijnlijk weet rijdt Verstappen voor de stal van Red Bull en draagt hij de ook een helm met de beeltenis van de rode stier erop. Dat geldt ook voor iemand in het wielerpeloton. Iemand die het afgelopen seizoen vaak als tweede eindigde achter Van der Poel: Wout van Aert.

Het bracht een spitsvondige twitteraar op een grappig tweetje: 'En weer wordt er iemand met een Red Bull-helm tweede achter Mathieu van der Poel."

Overigens is het niet bekend of Max Verstappen echt tweede werd. het kan ook zijn dat de derde genomineerde, baansprinter Harrie Lavreysen, tweede was in de verkiezing; alleen de winnaar werd bekendgemaakt.

Bij de vrouwen werd atlete Femke Bol Sportvrouw van het Jaar. Zij haalde het voor Sifan Hassan en roeister Karolien Florijn. Bol maakt ook deel uit van de Sportploeg van het Jaar. Die ging namelijk naar de 4x400 meter estafetteploeg die op zo fraaie wijze wereldkampioen werd.

Pelotonpraat
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023