Twitter-account Soudal Quick-Step grapt heerlijk met loodzware 'Toblerone'-profiel Vuelta

Bij Soudal Quick-Step zien ze wel een bepaalde gelijkenis tussen de Koninginnenrit van de Vuelta en Toblerone...

Het had niet heel veel gescheeld of ze hadden vanwege een fusie met Jumbo-Visma niet meer bestaan, maar voor de humoristen onder ons is het maar goed dat het niet zover kwam. Want op het Twitter-account maakten ze een mooie grap over het parkoers van de komende Vuelta.

Zoals we van de organisatie van de Ronde van Spanje gewend zijn, is die namelijk weer loodzwaar, met maar liefst negen aankomsten bergop (niet allemaal op ultralange cols, maar toch) en op papier maar drie kansen voor de echte sprinters.

Met name de voorlaatste etappe is er eentje om de vingers bij af te likken. Het gaat alleen maar op en af. Niet over enorme reuzenbergen, maar toch ook nog wel flinke jongens. Dat profiel deed ze bij Soudal Quick-Step ergens aan denken...

Hieronder zie je eerste even het echte profiel van die rit, maar wij kunnen inderdaad maar weinig verschillen ontdekken met de grap van Soudal Quick-Step!

Toblerone

De Vuelta start dit jaar in Lissabon en finisht als vanouds in Madrid. Daartussen is het dus vooral klimmen geblazen. Gek genoeg laten ze daarvoor wel de Pyreneeën links liggen. Maar Spanje heeft nog veel meer klimmen en malle geitenpaadjes, zo is er onder andere weer een aankomst op de bekende Lagos de Covadonga.

Pelotonpraat
  • Beeld: ASO