📸 Wie heeft het schattigste hondje van het peloton? Dat moet Juan Ayuso zijn!

Veel wielrenners hebben een hond, maar die van Juan Ayuso is wel het allerleukste hondje dat je gaat zien! Hij had 'm mee naar de shirtjespresentatie.

Vuelta Espana 2023 - Stage-14

Juan Ayuso is met z'n 21 jaar zelf nog piepjong, maar hij lijkt een nog veel jonger exemplaar op vier voeten te hebben gescoord, want het hondje van de in Amerika geboren Spanjaard is schattiger dan alles wat je vandaag gaat zien.

Veel wielrenners hebben een hond en nemen die ook mee naar de koers. Hugo Hofstetter z'n hond kreeg eens een heel tenue van Arkea-Samsic, de toenmalige ploeg van de Franse sprinter. Ook de hond van bijvoorbeeld Filippo Ganna werd al eens gespot bij de finish.

In het vrouwenpeloton trekt Demi Vollering er regelmatig op de fiets op uit met haar hond Flo achter in de rugzak en ook Shirin van Anrooij probeert haar trouwe viervoeter zoveel mogelijk mee te nemen naar de koers.

Ayuso pakte het nog weer anders aan. Hij nam zijn jonge hondje mee naar de fotoshoot van de ploeg bij de presentatie van de nieuwe shirtjes. De shirtjes zijn iets veranderd, maar daar gaat het helemaal niet om: alle shine is voor het hondje. Kijk die foto dan! 😍

De jonge Spanjaard zal dit seizoen zijn debuut maken in de Tour de France. UAE Team Emirates trekt daar - zo is de planning - heen met een waar sterrenensemble. Naast Ayuso en kopman Pogacar staan namelijk ook Joao Almeida, Adam Yates, Marc Soler, Pavel Sivakov, Tim Wellens en Nils Pollitt in Florence.

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023