🎥 Brand valt hard op haar neus in Zonhoven, Pieterse wint: 'Hoop dat Lucinda oké is'

Helaas viel Lucinda Brand heel naar in Zonhoven, waardoor Pieterse relatief eenvoudig kon winnen. Na afloop leefde ze mee met Brand.

UCI Cyclo-cross World Cup race in Zonhoven 2024

Bij de vrouwencross in Zonhoven lieten zowel Fem van Empel als Ceylin Alvarado verstek gaan door fysieke ongemakken. Van de vier die dit seizoen het mooie weer maken, waren alleen Lucinda Brand en Puck Pieterse van partij in de zandcross met de befaamde kuil.

Harde val Brand

Een echt duel werd ons helaas ontnomen, in eerste instantie omdat Pieterse in ronde één lek reed en een inhaalraceje in gang moest zetten. Nog voor we konden zien of Pieterse terug kon komen om er een echt duel van te maken, ging Brand hard onderuit.

Ze viel daarbij vol op haar neus en verliet de koers met sowieso een bloedneus, maar misschien wel een gebroken neus. Hieronder zie je de beelden van de val.

De val is natuurlijk het vervelendst voor Brand zelf, maar het ontnam ook de spankracht uit de wedstrijd. Hoewel achter Pieterse Inge van der Heijden een prima cross reed, kwam de leidende positie van de Amersfoortse niet meer echt in gevaar. Achter Pieterse en Van der Heijden legde Zoe Bäckstedt beslag op de derde plaats.

Reactie Pieterse

Na afloop was Puck Pieterse blij met haar vierde crosszege op rij, maar had ook aandacht voor wat Lucinda Brand overkwam.

"Ik had meteen een lekke achterband, dat kostte energie en Lucinda had meteen gat van zo'n 20 seconden. Ik moest vol in de achtervolging. Toen zag ik Lucinda ineens staan; eerst dacht ik dat het iets mechanisch was, maar toen zag ik dat ze er niet meer was later.

"Dat was geluk voor mij, maar ik hoop vooral dat alles oké is met Lucinda. Ik heb wat op safe gespeeld in het zand. Je kan snel hyped raken door het geroep van al die mensen. Maar het is beter om op je fiets te blijven dan te hard te gaan."

Cyclocross
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2024