Van Hooydonck over Luik-kansen Van der Poel: 'Dat hij naar Spanje trekt, wil zeggen dat hij nog gemotiveerd is'

Mathieu van der Poel speelde geen grote rol in de Amstel Gold Race, maar volgens Nathan Van Hooydonck zegt dat niets voor Luik-Bastenaken-Luik.

Poel

In de podcast Café Koers vertelt de ex-renner dat de prestatie van Van der Poel in de Gold Race weinig zegt voor komend weekend. "Niet in positieve en niet in negatieve zin. Hij heeft kunnen voelen dat nog anderen hard met een fiets kunnen rijden en hij is misschien een beetje van zijn roze wolk afgekomen."

Maar tegelijkertijd is de Gold Race geen monument. "En Luik wel. De Amstel heeft hij bovendien al gewonnen en hij is zijn lijstje net als Wout van Aert aan het afvinken. Hij wil Luik winnen."

Terug naar Spanje

Wat ook opvalt volgens Van Hooydonck: Van der Poel keert deze week terug naar Spanje om te trainen. Net als hij voor Parijs-Roubaix deed. "Dat is om te trainen en bergop te rijden. Dat wil toch zeggen dat hij nog gemotiveerd is. Anders zeg je: ik blijf thuis en dan zien we het wel. Ik denk dat hij terug goed gaat zijn in Luik."

Al zal hij in La Doyenne uiteraard Pogacar treffen. "Het nadeel van Mathieu is dat het enkel tegen Pogacar is. Als Primoz of Remco erbij zijn, dan kunnen ze nog naar elkaar kijken. Als Pogacar Mathieu eraf rijdt, en dat moment gaat denk ik komen, dan heeft Pogacar geen reden om in te houden. Ik denk dat La Redoute al de eerste klim is waar Pogacar gaat prikken."