Team Visma | Lease a Bike versterkt zich met Vlaams toptalent Keppens: 'Vertrouwen dat hij bij ons heel hoog niveau gaat halen'

Een nieuwe Vlaamse renner voor Team Visma | Lease a Bike volgend jaar. Talent Cedric Keppens maakt vanaf 2025 deel uit van de opleidingsploeg.

Keppens

Keppens is momenteel tweedejaars junior, maar maakte vorig seizoen als eerstejaars al indruk met onder meer een tweede plaats in de E3 Saxo Classic voor junioren en de eindzege in de hoog aangeschreven juniorenkoers Aubel-Thimister-Stavelot. Als tweedejaars junior trekt hij die lijn door met onder meer een derde plaats in Nokere Koerse voor junioren.

Keppens stond al veel langer op de radar van de Nederlandse topploeg. "Ik zie hem als groot talent voor het klassieke werk", aldus Head of Development Robbert de Groot. "Daarnaast zien we nog veel groeimarge in het algemeen en in het bijzonder als het gaat om tijdrijden. We hebben er alle vertrouwen in dat hij samen met ons een heel hoog niveau kan behalen."

Beste team

Keppens is vanzelfsprekend blij met zijn tweejarige contract. "Het is een eer om vanaf volgend seizoen voor deze ploeg te mogen rijden. Wat mij betreft het beste team ter wereld. Dat geldt niet alleen voor de prestaties op het hoogste niveau, maar ook als het gaat over talentenontwikkeling. Er zijn zoveel voorbeelden van renners die zich bij dit team nog verder ontwikkeld hebben."

Van de huidige opleidingsploeg van Team Visma | Lease a Bike maken drie renners volgend jaar promotie naar de hoofdmacht. Nederlanders Tijmen Graat en Menno Huising worden prof, terwijl ook de Noor Jørgen Nordhagen volgend jaar in de WorldTour zal debuteren.

Nieuws
  • Cor Vos