Peloton kan opmerkelijke actie van UAE Team Emirates tijdens Waalse Pijl niet smaken

De mannen van UAE Team Emirates hebben woensdag geen vrienden gemaakt in het peloton.

UAE

UAE Team Emirates verscheen woensdag met een superploeg aan de start van de Waalse Pijl. Tadej Pogacar sloeg de Waalse klassieker over, maar met Juan Ayuso, Marc Hirschi, João Almeida en Brandon McNulty maakten ze zeker kans op de overwinning.

Dat draaide even anders uit. De renners van de ploeg uit het Midden-Oosten konden de barre weersomstandigheden maar moeilijk verteren. Niet één van hen bereikte de finish bovenop Mur de Huy. Na afloop kregen ze er ook nog eens van langs van hun collega's.

Toen de hemelsluizen open gingen, liet de ploeg zich namelijk gelden met een opmerkelijke actie. "Net op het moment dat het begon te regenen, vielen ze aan”, zegt Louis Vervaeke (Soudal Quick-Step) aan Het Nieuwsblad. “Zo had je geen tijd om naar de auto te gaan om kleren te halen. Ik ben meteen naar voor gereden, maar in de chaos die volgde heb ik nooit meer een jasje gekregen.”

'Zichzelf geflikt'

“Het is een tactiek als een andere”, aldus Vervaeke. “Ze wilden het peloton flikken, maar uiteindelijk hebben ze vooral zichzelf geflikt. Op het moment van hun aanval dacht ik: zij zullen wel regenkledij hebben, maar blijkbaar was dat toch niet het geval.”

Ook bij Lotto Dstny kon de strategie van UAE Team Emirates op weinig sympathie rekenen. "Aanvallen als het begint te regenen is het equivalent van aanvallen in de bevoorrading", klonk het bij de Belgische formatie.