Adrie van der Poel gelooft dat zoon kan winnen in Luik: 'Hij maakt meer kans dan in de Amstel'

Adrie van der Poel won Luik-Bastenaken-Luik in 1988 en is ervan overtuigd dat zijn zoon hem 36 jaar later kan opvolgen.

Adrie

Mathieu van der Poel heeft er een fenomenaal voorjaar opzitten, met winst in zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix, maar dat voorjaar is nog niet voorbij. De wereldkampioen zet zondag alles op alles om ook Luik-Bastenaken-Luik aan zijn palmares toe te voegen. Dan rest hem nog één monument.

Een makkelijke klus wordt dat zeker niet. Aan de start in Luik staat immers ook ene Tadej Pogacar. De Sloveen won de heuveklassieker al eens en is torenhoog favoriet. Hij klimt een stuk sneller dan zijn Nederlandse rivaal en wist hem vorig jaar zelfs te verslaan in de Ronde van Vlaanderen.

Luik-Bastenaken-Luik is dus niet op het lijf van Van der Poel geschreven, maar ook bij vader Adrie was dat niet het geval. Toch won hij er in 1988. Treedt zoonlief 36 jaar later in zijn voetsporen? "Als ik Luik-Bastenaken-Luik kan winnen, kan hij dat ook", zegt Van der Poel senior aan Het Nieuwsblad.

Meer kans dan in Amstel

"Deze wedstrijd was niet op mijn lijf geschreven, maar ik heb er altijd mooie uitslagen gereden. Mathieu heeft in Luik meer kans dan in de Amstel Gold Race van afgelopen zondag. Toen was iedereen alleen maar op hem gefixeerd."

"Een aantal goeie renners heeft daar echt de kans op een zege laten liggen omdat ze alleen maar met hem bezig waren. Alleen Thomas Pidcock deed het goed. In Luik staan er meer toppers aan de start, zoals Tadej Pogacar. Dat is beter voor Mathieu, want dan wordt er niet alleen op hem gelet."