Als je vroeger naar een verre bestemming ging, was je aangewezen op huurfietsen, en dan is het altijd maar afwachten met wat voor fiets je letterlijk en figuurlijk wordt opgezadeld. Dus is het niet zo gek dat steeds meer mensen ervoor kiezen hun fietsen mee te nemen in het vliegtuig.
Niet goedkoop
Dat is zeker niet goedkoop, want je betaalt er extra voor bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt en je moet ook nog eens een flight case voor je fiets kopen die voldoet aan de eisen van de maatschappij naar keuze.
Het kost bovendien ook wat pijn en moeite, want in de meeste gevallen moet je je fiets wel enigszins demonteren. Maar goed, dan heb je wel je eigen vertrouwde fietsje, als het goed is...
Kouwe kermis
Het is helaas niet altijd goed. Je fiets kan kwijtraken in het bagagedoolhof op vliegvelden of, veel erger nog, hij kan kapotgaan. Wie weleens beelden heeft gezien hoe het grondpersoneel op vliegvelden omgaan met bagage - het is soms gooi- en smijtwerk - zal er niet verbaas over zijn dat dit nog wel eens gebeurt.
Eerder deze week was de Belgische YouTuber en wieleranalist Benji Naesen de klos. Hij kwam er bij het uitpakken van z'n fiets achter dat het aluminium frame er toch iets anders uitzag dan toen hij 'm in de flight case deed; het was helemaal krom gebogen. Hieronder zie je daar een foto van in de tweet van Naesen.
Tekst gaat verder onder de tweet met foto
Geluk bij een ongeluk
Waar Naesen voor vreesde was waar bij nadere inspectie van een fietsenmaker, zo schrijft hij in een volgende tweet. De fiets was 'total loss'.
Gelukkig was er gisteren ook goed nieuws voor Naesen. Die had z'n fiets namelijk verzekerd bij Laka. Zij vergoedden de schade direct en boden hem zelfs een nieuwe Specialized Allez aan ter vervanging. Naesen voegt aan die tweet nog toe dat het geen gesponsorde tweet betreft.
- Twitter Benji Naesen