Wuyts: '2,5 miljoen voor Philipsen? Dat is niet eens overdreven!'

Het is een vraag die op de achtergrond speelt: waar rijdt Jasper Philipsen de komende jaren? 

Philipsen
  • Afbeelding van Jasper Philipsen Jasper Philipsen

In de podcast Wuyts & Vlaeminck gaan ze dieper in op de keuze van Philipsen, die naar verluidt nog twijfelt tussen BORA-hansgrohe, UAE Team Emirates en zijn huidige werkgever Alpecin-Deceuninck. Volgens zijn manager Alex Carrera zal geld niet doorslaggevend zijn, want de aanbiedingen zouden financieel niet enorm van elkaar verschillen.

"Wat ze met Philipsen doen hangt af van de manager waarmee hij werkt. En van Jasper zelf natuurlijk. Wil hij blijven winnen, blijven mikken op de koersen die hem liggen? Dan zou ik blijven. Is er een ploeg die hem een evenwaardig programma en status kan bieden?"

Van der Poel

Volgens Vlaeminck zou Philipsen 2,5 miljoen euro per jaar vragen. Wuyts: "2,5 miljoen euro is gezien zijn rendement in de Tour de France en de groene trui, en het feit dat hij een zekerheid is in klassiekers die hem liggen, niet eens overdreven. Hij is een garantie op winst. Hoeveel renners zijn in dit peloton een garantie op winst? Dat zijn er niet veel."

De belangrijkste slag heeft de ploeg volgens Wuyts echter al geslagen. "Weet je wat de grootste overwinning is van Alpecin-Deceuninck dit voorjaar? Het verlengen van het contract van Mathieu van der Poel. Daar draait alles rond. Het is een zegen als je iemand hebt als hij. Dan kun je op vijftig kilometer van de meet zeggen: los het maar op, jongen. Hier is ons werk gedaan."