📸 Mathieu van der Poel op pad met schaatstoppers Bart Swings en Marten Liiv

In Spanje leggen wielrenners momenteel de laatste hand aan hun vorm, maar niet alleen wielrenners reisden af naar de regio Valencia.

Van der Poel is na zijn succesvolle eerste blok in het veld in Spanje gaan trainen met het oog op vooral het wegseizoen. Al hoopt hij ook richting het WK veldrijden de vorm nog een beetje aan te scherpen. Dat doet hij met onder andere ploegmaat Jasper Philipsen, maar ook met een aantal schaatstoppers.

Op Instagram werden zaterdag namelijk beelden geplaatst van Van der Poel, terwijl hij aan het trainen was met Bart Swings, olympisch kampioen massastart in 2022, en de Estse sprinter Marten Liiv, die als beste resultaat een bronzen plak op het EK sprint kan overleggen. Ze rijden beiden voor het Nederlandse Team Iko. Die ploeg wordt overigens gekleed door de wielrenners Danny en Axel van der Tuuk.

Duurtraining

Na de cross in Zonhoven deed Van der Poel tegen In de Leiderstrui uit de doeken hoe hij het zou gaan aanpakken in Spanje. "In Spanje ga ik veel duurtraining doen, doen wat ik kan. Ik heb tussen de crossen door nog wel geprobeerd te trainen, maar door het slechte weer heb ik vooral geprobeerd om gezond te blijven. Er moet nu dus nog wel wat gewerkt worden in Spanje."

"Er staat volgens mij wel twee of drie keer een training van zes uur op richting Benidorm, dat is een beetje de limiet momenteel. In de eerste week in Spanje zal het duurtraining zijn, in de tweede week al iets meer interval. Na Benidorm blijf ik tot en met de cross in Hamme ook nog in Spanje, dus kunnen we dan de laatste accentjes leggen."