Stephen Cummings (INEOS Grenadiers) vol vertrouwen naar de Giro: 'Natuurlijk is Pogacar te verslaan'

Tadej Pogacar start de Giro d'Italia als torenhoog favoriet. De kans is aanwezig dat hij al in het eerste weekend een flinke slag uitdeelt aan de concurrentie.

Pogacar

De concurrentie moet onder meer komen van Ineos Grenadiers, dat met Geraint Thomas de nummer twee van vorig jaar aan de start zal hebben staan. Thomas wordt bijgestaan door onder anderen Thymen Arensman, Tobias Foss en Magnus Sheffield. Ploegleider Stephen Cummings vertelt tegen GCN veel vertrouwen te hebben in zijn renners.

"Natuurlijk kan hij verslagen worden", vertelt Cummings over Pogacar. "Het is al eerder gebeurd. Ik denk dat dit een koers is die hij enkel kan verliezen, dat is hoe ik het zie. Het wordt moeilijk hem te verslaan, maar het draait allemaal om consistent zijn, om hem en zijn ploeg onder druk te zetten en de basisdingen goed te blijven doen."

"Als hij alles goed doet is het moeilijk voor te stellen om hem te verslaan, maar dit is wielrennen en we hebben dit jaar, en in andere jaren, gezien dat er van alles kan gebeuren. Het heeft geen zin om te denken dat hij onverslaanbaar is."

Geraint Thomas

Ineos Grenadiers zal niet de verantwoordelijkheid nemen in de race, zegt Cummings. "Dat betekent dat we ook voor etappes kunnen gaan. Dat is goed, omdat het de druk op de ploeg wegneemt. Al zit Geraint Thomas lang genoeg in de wielersport om te beseffen dat alles mogelijk is."

"Natuurlijk is Pogacar favoriet in iedere koers waar hij naartoe gaat. Hij is een beetje een freak, maar hij is te verslaan en het is ook een lange koers. We kijken ernaar uit om agressief te koersen. We gaan er echt voor, het wordt cool."