🎥 Waterfietsen 2.0: keihard gaan met racefietsen op een wedstrijdroeiboot!

Met roeispanen kun je hard in een roeiboot, maar als je er een racefiets opzet nog veel harder! Dit is next level waterfietsen!

Ineens heb je het: je zet twee racefietsen op een roeiboot en gaan met die banaan. We hebben geen idee wie dat voor het eerst bedacht, maar feit is dat het gebeurt. Dat bewijst het filmpje dat je hieronder gaat zien.

Tijdens een van 's werelds bekendste zeilraces, de America Cup, weten we dat de boot van Nieuw-Zeeland al eens de schoten op de boot liet bedienen door een groepje fietsers die op een hometrainer aan boord zaten in plaats van door armkracht.

Maar het blijkt nog veel gekker te kunnen. In dit filmpje zie je een koppeltijdritje, maar dan achter elkaar op een roeiboot. Het voordeel voor de minste van de twee is dat je hier niet gelost kunt worden door je maat...

Wielrenners met roeiverleden

Wielrennen en roeien zijn absoluut geen onbekenden van elkaar. Veel roeiers doen net als schaatsers vaak aan fietstraining om hun duurvermogen te onderhouden. In het profpeloton rijden zelfs enkele oud-roeiers rond.

Alpecin-Deceuninck heeft bijvoorbeeld de Duitser Jason Osborne onder contract staan en bij de vrouwen maakte Amber Kraak (vorig jaar Jumbo-Visma, vanaf dit seizoen FDJ-Suez) enige tijd geleden de overstap.