📸 Vrouwen EF Education rijden met bijzondere aerohelm en zijn niet te stoppen

Rijden binnenkort alle profwielrensters en -renners normale koersen met deze tijdrithelm op hun hoofd? Het legt de vrouwen van EF geen windeieren!

rofeo Felanitx-Colonia de Sant Jordi (Ses Salines) 2024

Het vrouwenteam van EF Education-Cannondale is dit seizoen nog geen WorldTour-ploeg, maar in de eerste koersen van het seizoen laten ze zich behoorlijk gelden met al twee zeges. Daarbij valt er iets op.

Aerohelmen

Zowel de Zwisterse Noëmi Rüegg als de Canadese Magdaleine Vallieres droegen daarbij een aerohelm die heel veel weg heeft van een tijdrithelm (dan weer niet die waar EF Education mee rijdt, want die dragen vaak een soort grote paddenstoel van POC als tijdrithelm).

Voorlopig mag het van de UCI, dus als de successen van de dames van EF Education-Cannondale blijven duren, zal het voorbeeld wel gevolgd gaan worden. Qua gezichtsuitdrukkingen niet echt een positieve trend wat ons betreft...

Beelden van Vallieres

De 22-jarige renster uit Quebec boekte in de voorbereidingswedstrijd op Mallorca gisteren haar eerste overwinning van haar profloopbaan door onder andere grote namen als Ashleigh Moolman-Pasio en Mavi Garcia voor te blijven in de Trofeo Palma Femina.

Beeld van Rüegg

Een dag voor de overwinning van de Canadese greep haar leeftijdsgenootje uit Zwitserland met dezelfde helm de zege in de Trofeo Felanitx-Colònia de Sant Jordi. Zij bleef Arlenis Sierra en Chiara Consonni voor.

 

Vrouwen en mannen EF Education nu écht een team

De nieuwe start had niet beter kunnen verlopen voor het nieuwe vrouwenteam van EF Education-Cannondale. Maar was er vorig jaar niet ook al een vrouwenteam met ongeveer die naam? (EF Education-SVB-TIBCO.) Jazeker, maar die ploeg had dan wel dezelfde hoofdsponsor, maar behoorde niet tot hetzelfde bedrijf als dat van de mannen (de BV van Jonathan Vaughters).

Nu is dat wel het geval en horen de twee teams dus echt bij elkaar. Bij het vrouwenteam is Esra Tromp degene die de sportieve lijnen uitzet. Zij was eerder werkzaam bij het vrouwenteam van Jumbo-Visma en nam ook een aantal renners en ploegleiders mee naar het Amerikaanse team.

Pelotonpraat
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2024