🎥 In het spoor van Mathieu van der Poel: YouTuber fietst achter MVDP aan (met heel veel watts) op Coll de Rates

Wil je zien hoe Mathieu van der Poel traint in Spanje? Dit is een filmpje van een YouTuber die in z'n wiel dook. Het gaat hard staand op de pedalen!

Misschien heb je bewust of onbewust weleens eerder een filmpje van de Oekraïense 'professionele amateurfietser', zoals hij zichzelf noemt, Artem Shcherbyna gezien. De YouTuber dook al eens eerder in het wiel van een wereldkampioen: Remco Evenepoel.

Die was daar niet helemaal van gediend en maakte dat in woord en gebaar duidelijk (dat artikel met bijbehorend filmpje zie je hier; ze maakten het onlangs goed toen Evenepoel de Oekraïner op een kopje koffie trakteerde).

Nu was Mathieu van der Poel dus 'de lul', maar het levert wel mooie beelden op voor ons. Op de bekende Spaanse trainingscol pakt Artem Shcherbyna het wiel van de huidige wereldkampioen om zich daar met een heel hoge hartslag in vastbijten.

Veel watts

In het filmpje zie je ook de watts (het vermogen waarmee ze trappen, voor de leken) meelopen en die liegen er niet om. Staand op de pedalen tikt Artem (en dus ook Van der Poel) bijna de 600 watts aan. Als je dat ene poosje volhoudt, voel je de verzuring wel. Iedereen met een vermogensmeter (of Zwift) weet hoeveel het is.

Hieronder zie je het filmpje van de Oekraïner met Mathieu van der Poel dat hij op Instagram postte.

Programma Van der Poel

Over het wedstrijdprogramma van Mathieu van der Poel is nog steeds niet veel bekend. Uiteraard zal hij de monumenten Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix rijden dit voorjaar. Maar over de rest lieten hij en de ploeg nog niets los. Veel hangt af van zijn mountainbike-ambities. Als hij die op de Spelen gaat betwisten, zal hij ook nog wat World Cups willen/moeten rijden voor een betere startpositie.

Bij Van der Poel ging na zijn wereldtitel veldrijden het gas er even een weekje af. Hij ging met vriendin Roxanne skiën. Maar nu is hij dus weer vol in training in zijn inmiddels geliefde Spanje.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Artem Shcherbyna