Thomas Dekker over Van Aert: 'Ik denk toch dat er iets in is geslopen dat hij onzekerder is dan Van der Poel'

Wout van Aert is de grote favoriet voor Omloop Het Nieuwsblad. Zeker zonder zijn eeuwige rivaal Mathieu van der Poel.

Volta ao Algarve em Bicicleta 2024 stage 5

Beide wereldtoppers leggen een andere weg af. Van Aert heeft al op de weg gekoerst in onder meer de Volta ao Algarve, terwijl Van der Poel pas later terugkeert op de weg. Thomas Dekker over de aanpak van Van Aert, die Milaan-Sanremo overslaat om dan op hoogte te gaan richting de kasseienklassiekers.

Dekker verbaast zich er enigszins over dat Van Aert in de Algarve heeft gereden, zo vertelt hij in Live Slow, Ride Fast. "Ik heb het gevoel dat die koershardheid niet meer nodig is. Ze kunnen zo hard trainen. Zie Van Baarle, die vorig jaar meteen van de berg kwam. Die logica vind ik wat minder. Ze hebben juist bewezen dat het niet nodig is. Ik zou het niet gedaan hebben, maar ik denk toch dat er iets in is geslopen dat hij onzekerder is dan Van der Poel."

Dat zullen ze bij Team Visma | Lease a Bike niet zo vertellen, aldus Dekker. "We gunnen het Wout allemaal. Hij is een voorbeeldprof, en er is heel weinig van te zeggen. Hoe hij zich opoffert voor teamgenoten, maar er mist iets. Het kan niet zo zijn dat je met zo'n motor geen kasseienmonument hebt gewonnen. Daarin zijn ze aan het schipperen."

Vijf procent

Dekker vertelt ook dat we geen wonderen moeten verwachten van de andere aanpak van Van Aert. "Als hij dat probleem niet voor heeft in Roubaix dan doet hij mee om de winst. Hij gaat nu echt niet ineens vijf procent beter zijn. De analyse is dat hij twee weken meer training heeft en in die absolute finale nog net iets frisser zal zijn. Alleen hij is al zo goed, dus we moeten niet net doen of het met de benen van vorig jaar niet had gekund."

"Je stuit ook op iemand die misschien wel de allerbeste eendagsrenner ooit is", doelt Dekker op Van der Poel. "Die woont toevallig in hetzelfde land als jij. Dan moet het soms ook gewoon net de goede kant op vallen. Je kan aan heel veel dingen sleutelen, maar of dat de oplossing is? De winnaar heeft altijd gelijk, maar er kan er maar eentje winnen die dag."

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2024